Påbygg til huset

Hvorfor kjøpe bolig i syden når du i Norge kan bygges slik at du er "ute inne" i behagelig temperatur hele året til en pris under 10ende part av hva du ellers ville betalt? Her er et slikt drømmepåbygg:


Terrassen var åpen hele året 

I 2005 nesten 45 år etter vi bygget hytten i 1960 og i 1967 tilbygg med ta av taket på hytten og der få 40 qvm terrasse i tillegg til  et påbygg 10 x 8 meter  i 2 etasjer som vises noe av til venstre på bildet,  var nå behov tiden "å gjøre mer


Hvordan lage beste påbygg ??

 

Forespørsler for hvordan og pris å bygge glasshus ble sendt 5 bergenske og 1 polsk firma.

Her kunne skrives en historier som utelates. 

Private som ikke benytter bygningstekniske fagfolk er ikke attraktive for de mange større leverandører som ser sitt "monopol" truet. Men byggejobben synes enkel og privat bestilte jeg 6 stk Norgesvindu og 2 delt skyvedør fra glassmester Gjesdal som personlig innfridde og fulgte opp leveransen. 16 stk takvindu Brilliant 90x120cm var en kvalitet annonsert med 3 delt glass og fabelaktige egenskaper til isolasjon. Fagmann Karlsen v/Hole Glass ble konferert og gav OK til konstruksjonens detaljer med leveranse av lister og tilbehør. Etter avtalt pris for oppføring startet tømrere bygging .   


Det var godt tilgjengelig  for montering av glass

og et kjempeflott glasshus begynte å ta form

da på 5 av 16 glass i taket oppstod sprekker 

 

 

På 2 glass viste seg før montering sprekker etter lagring. 7 nye glass ble satt i ordre. Pilkington på Kokstad ble kontaktet for reklamasjom v/Mikkelsen og Gjerde som synes leit til hva som var skjedd. De sendte folk som målte for nye trekantruter, besiktiget byggverket og fant ikke spesielle feil til trekonstruksjonen annet enn at Brilliantglass "ikke gav etter" p.g.a egenskaper. 

Karlsen hos Hole Glass kom og besiktiget og foreslo å forbedre med å montere 3 aluminium profiler for å redusere svikt. Bildet viser 3 aluminiumprofiler montert

Vanskeligere var å skifte glass og få tett fra vanninntregning

Stort lass med glass klart for boss til Rådalen

Forsvarlig transport

 

Drømmen nærmest realisert

Hit Counter 30.01.2013 - Auto Inform SKS historie årskalender